Comfort Udder Care Varkens

Gezonde uiers betekent geen uieronsteking en geen oedeem en dat vertaalt zich in hogere opbrengsten. Udder Care verzacht en kalmeert harde en tedere uiers.

Udder Care is een een verzorgingsmiddel voor uiers met etherische oliën en natuurlijke ingrediënten als hoofdbestandsdeel. Deze unieke samenstelling verpleegt de uier en maakt het zacht en soepel. De spray is gemakkelijk in gebruik in de zeugenruimte en in de stal. Met slechts één keer sprayen per volledig uier is Udder Care snel en gemakkelijk aan te brengen met de Comfort Udder Sprayer.

De etherische oliën en natuurlijke ingrediënten in Udder Care zorgen ervoor dat het product diep in de uier trekt en verder werkt dan alleen oppervlakkig op de huid. Harde of opgezwollen uiers vinden hun oorzaak meestal diep in de uier. Om de oorzaak van het probleem aan te pakken moet een product daar kunnen komen om het op te lossen. Udder Care helpt een goede doorbloeding van de uier te krijgen, wat helpt tegen zwellingen en zal de melkproductie bevorderen wanneer de zeugen biggen krijgen.

GROEN

Udder Care Groen heeft een kleurstof toegevoegd gekregen waardoor het een markering op de uier achterlaat. Udder Care Groen is daarom uitermate geschikt voor bedrijven met meerdere werknemers in dienst. Doordat de kleur zichtbaar blijft op de uier, is een behandeld dier gemakkelijk te herkennen in de stal.

Pigs Care Articleimage 1

Gebruik

Zorg ervoor dat de uier schoon en vrij van mest is. Hierdoor kan het product optimaal in de uier trekken en heeft u minder product nodig voor een optimale dekking.

WANNEER BEGINNEN

Vóór de geboorte

Spray de gehele uier 4 dagen 2 x per dag vóór de geboorte van de biggen. Dag 110 van de drachtigheid tot dag 114 van geboorte.

• Spray met de Comfort Udder Sprayer in een vloeiende beweging van achteren naar voren, 1 x per uier. Begin aan de achterkant van de uier
• Spray de gehele uier 4 dagen 2 x per dag vóór de geboorte
• Voor verpleging tijdens de lactatie, spray de individuele sectie 4 dagen 2 x per dag

WAAROM VÓÓR DE GEBOORTE?

Door Udder Care vóór de geboorte te gebruiken worden opgezwollen uiers voorkomen en blijven de uiers en spenen zacht en soepel. De zeug heeft hierdoor minder last van de uier en is daardoor veel beter op haar gemak wanneer de biggen drinken.

WAT KOST EEN BEHANDELING?

Eén volledige behandeling met Udder Care is in totaal 4 dagen 2 keer per dag de gehele uier insprayen. De kosten per zeug zijn gemiddeld € 8,- tot € 10,-. Wanneer een zeug een ernstig opgezwollen uier heeft, is het mogelijk dat de behandeling een dag of twee langer doorgezet moet worden.

HOEVEEL BEHANDELINGEN KAN IK MET UDDER CARE DOEN?

• 4 ltr = 40 volledige behandelingen
• 10 ltr = 100 volledige behandelingen
• 20 ltr = 200 volledige behandelingen

Ingrediënten

Udder Care bevat onder andere etherische oliënKurkuma en Oregano. Dit zijn 100% natuurlijk ingrediënten.

 

Udder Care bevat essentiële oliën en natuurlijke ingrediënten die alom bekend staan om hun antibacteriële werking. Het is een contactproduct dat via de huid wordt opgenomen in de bloedbaan. Uiers hebben vaak last van oedeem en/of vezelige kwartalen. Dit leidt vaak tot problemen tijdens de borstvoeding. Het gebruik van Udder Care voor en na de bevalling
vermindert oedeem, verzacht de uiers en houdt de kamers vrij van infecties.

 

 

Na het testen van de effecten van Udder Care op de uier van de koe. Om te zien wat het effect zou zijn op de uiers van zeugen zijn de testen in twee groepen uitgevoerd.
Een eerste groep van 9 zeugen is behandeld met Udder Care en ook de andere groep van 9 zeugen is niet behandeld met ons product. De behandeling begon nadat de zeugen naar de kraamkamer waren verhuisd. De zeugen werden 2 keer per dag gedurende een periode van 4 dagen voor het werpen gespoten. Het werd uitgevoerd met een Comfort Udder Sprayer om het sproeien van de uiers tijdens de ochtend- en middagcontroleronde te vergemakkelijken en te versnellen.
Na de geboorte van de biggen zijn twee waarden gemeten: totaalgewicht van de biggen en uierkwaliteitsscore. De weging van de biggen werd gedurende vier weken wekelijks uitgevoerd. Uit de score bleek dat de kwaliteit van de behandelde uiers veel beter was dan de onbehandelde groep. De behandelde uiers vertoonden minder schade.
Belangrijker nog, de behandelde uiers vertoonden minder harde pakketten en geen oedeem. Onbehandelde uiers hadden gemiddeld 3 tepels met huidabcessen per zeug, veroorzaakt door zogende biggen, terwijl die behandeld met Udder Care. Ook zagen we dat de biggen van de moeders met Udder Care behandeld meer gewicht hadden, dus betere groei.

 

De onderzoeksresultaten kunt u openen door op de onderstaande afbeelding te klikken.

Research results
Onderzoeksresultaten NederlandsOnderzoeksresultaten Engels

In het nieuwe tijdperk van hyperprolifica kunnen nog een levensvatbare tepel en een gezonde melkklier een verschil maken.

In de wereld van de melkproductie van runderen is het duidelijk dat de belangrijkste factor de gezondheid van de uier van het varken is. Schone en gezonde uiers zijn het hoofddoel van uw dagelijks leven.

Hoe zit het met de uiers van zeugen? De huidige varkensgenetica, met hyper producerende zeugen die in staat zijn om 24 biggen per jaar te werpen en 15 te spenen, doet ons afvragen of we hun hoofdwapen, de borstklier, niet wat meer moeten verwennen.

 

 

 

 

 

 

 

Een zeug van 250 kg kan tot 15 liter melk per dag produceren bij piekproductie.

De belangrijkste functie van de melkklier is de productie van melk die op zijn beurt de biggen voedt. In de eerste uren van het leven zal voeding echter niet de enige functie zijn. In deze eerste uren zal het de bijdrage van de verdediging zijn die de moeder via colostrum aan de big kan geven. Als het biggetje niet goed past, heeft het een gecompromitteerde toekomst.

In de zeug zitten de borsten in het buikgedeelte van de zeug volgens twee parallelle lijnen. De borstelharen hebben tussen de 6 en 8 paar borsten (1-2 thoracale, 4-5 abdominale en 1 inguinal). De borstklier is zeer gevasculariseerd. Ongeveer 45 – 50 kg bloed is nodig om 100 gram melk te produceren. De meeste craniale borsten zijn het meest gewild bij biggen, omdat ze de neiging hebben om meer gevasculariseerd te zijn, wat meer melk genereert en ook iets langer en dunner is, en minder ophangt, waardoor ze toegankelijker zijn.

De borstklier wordt gevormd door twee structuren, de klierparenchym (het afscheidingsgedeelte) en de stroma (vetweefsel, bloedvaten en lymfevaten, bindweefsel, etc.). Melk wordt gegenereerd in de lactocyten, die op hun beurt de wand van de alveolen bedekken. De alveolen zijn de secretoire eenheid van de klier, die ingekapseld de kwabben vormen die op hun beurt de gegroepeerde kwabben vormen (al deze groepen komen samen in verschillende kanalen die uitmonden in de lacterende sinus die op zijn beurt weer in twee delen is verdeeld (de uierreservoirs en de tepelreservoirs). Tot slot hebben we de tepel die het deel is waar de melk naar buiten komt en wel via twee kanalen per tepel.

De melkproductie zal daarom afhangen van de volgende factoren:

– Aantal secretiecellen
– Volume van de alveolen

Het presenteert zich als een mislukking in het laten zakken van melk geassocieerd met een overmaat aan vloeistoffen in de weefsels van de borstklier en wordt waargenomen in de eerste keer zeugen en volwassenen. Het wordt gekenmerkt door een klinisch normaal dier, zonder koorts of verlies van eetlust.

De typische kenmerken zijn de stevigheid van de klieren, ongemak bij druk maar zonder de aanwezigheid van pijn. Het oedeem of vocht kan zich in de huid of in de diepe weefsels van de uier bevinden. De druk die na het kalven op de klier wordt uitgeoefend verhindert een goede doorstroming van de melk en er is een afname van de kwaliteit en kwantiteit van de colostrum, wat betekent dat de immuunstatus van de big wordt verminderd. Ernstig oedeem, vooral van de achterste klieren, resulteert in een slechte toegang tot de tepels op het moment van zuigen. Deze klieren drogen vaak uit. Wanneer de biggen uiteindelijk de tepel bereiken, ontwikkelen ze zich niet, maar worden ze geconsumeerd.

Klinische symptomen

In het algemeen is er een voorgeschiedenis in de vaststelling van slecht melken op alle leeftijden en 1 of 2 biggetjes per worp die door surrogaatmoeder op 5 of 7 dagen oud moeten worden verzorgd vanwege de slechte groei. Diarree problemen kunnen soms verband houden met uieroedeem en lage colostrum inname. De palpatie van de uier vertoont vocht onder de huid of in de diepe weefsels van de klier en strekt zich vaak uit tussen de benen en in de vulva, waar ook vaak sprake is.

Diagnostiek

Het is gebaseerd op de detectie van uieroedeem door palpatie en door het uiterlijk en de conditie van de biggen. Oedeem en congestie kunnen leiden tot mastitis.

Het voorkomen van subklinische of klinische mastitis is bepalend voor de voeding van het strooisel en het welzijn van de zeug.

Zeugen in sternale decubitus, met pijn en warmte aan de palpatie van de borsten, nerveuze en dunne biggetjes, aanwezigheid van diarree, zelfs toename van verbrijzelde biggetjes, zijn indicatoren dat er een probleem is. Klinische mastitis kan ook voorkomen bij koorts, aanwezigheid van knobbeltjes, oedeem, verlies van eetlust, soms vaginale afscheiding (metritis) enz.

Udder_Care_Testresults Sows_DUTCH                         Udder_Care_Testresults Sows_ENGLISH                                                Voor een correcte revisie van de uiers gebruiken we de volgende richtlijnen als referentie.

HERZIENING VAN DE UIERS:

Niveau 0:
De uierverpakkingen zijn niet beschadigd en de huis is niet beschadigd aan het oppervlak.

 

Niveau 1:
1 of 2 verpakkingen zijn beschadigd en de huid is oppervlak beschadigd.

 

Niveau 3:
3 of meer verpakkingen zijn beschadigde huid en diepere wonden (minder dan 1 cm.)

 

Niveau 4:
Verschillende verpakkingen zijn beschadigd en de huid heeft grotere en diepere wonden (meer dan 1 cm.)

HERZIENING VAN DE UIERS:

Niveau 0:
De spenen zijn niet beschadigd en de huid is niet beschadigd aan het oppervlak

 

Niveau 1:
Max. 1 speen is besmet. 1 speen is
besmet. De visuele schade is klein (minder dan 1 cm) en het tepelkanaal is niet visueel beschadigd.

 

Niveau 3:
2 of 3 spenen zijn aangetast. De visuele schade is groter (meer dan 1 cm.) en het tepelkanaal is niet visueel  beschadigd.

 

Niveau 4:
3 of meer spenen zijn aangetast en het karkas van 1 of meer tepels is visueel beschadigd.

Download informatieflyer

(Klik op de gewenste taal om het document te openen)

Nederlands    Engels    Frans    Duits    Spaans

Interesse in Comfort Udder care?

Neem contact op voor info & Dealers

Wij werken met en voor onze Distributeurs in de landen waar we actief zijn en werken samen met hun medewerkers, dierenartsen, fokkers, integrators, coöperaties, commercials en vele andere professionals in de sector om onze producten, verkoop, en gebruik tot een succes te maken.